Николета ще съди журналисти!




Николета ще съди журналисти!
Дързостта да предизвикват сензация ще излезе доста солено на журналистите, публикували снимка на малката Никол Валери Божинова без позволението на родителите й Николета и Валери.



Плеймейтката и футболният национал са завели иск за нарушаване на личните им права срещу ежедневника, отпечатал на първата си страница лика на дъщеря им, пише в. ''Уикенд''.

Най-коментираното светско бебе в България се появи на вестникарска хартия няколко дни след раждането си на 1 април. Фотосът на момиченцето бе направен в родилното отделение на столичната болница ''Света София'', където с майка си престояха цели две седмици.

Първоначално младите родители се усъмнили, че първият фотос на детето им е достигнал до медията с помощта на продажна санитарка, любезно услужила срещу подкуп от 50-100 лева.

По молба на Николета ръководството на ''Света София'' извършило вътрешно разследване, в което обаче не била доказана вината на нито една от санитарките или сестрите, имали достъп до известната родилка и невръстната й дъщеричка.

Първата снимка на малката никол (В. "България днес")
Първата снимка на малката никол (В. "България днес")

Стигнало се и до преглед на записи от камери. Чрез тях бил установен наглецът, позволил си да заснеме бебето Никол.



Оказало се, че с измама, журналистка на въпросната медия получила достъп до отделението, в което лежали Николета и дъщеря й. "Излъгала, че е близка на една от родилките, посочила и конкретно име. Такава наистина имало и без да се усъмнят, сестрите я пуснали. По-нататък историята е лесна...", казват близки до семейство Божинови.

Претенциите им към издателите на ежедневника са не само за тиражирането на лика на дъщеря им, но и за разпространяване на лични данни. Адвокатите на Николета са сигурни в успеха си в предстоящото дело, ще сигнализират и Агенцията за закрила на детето.

Николета не склонила на молбите на медията да оправят конфликта си извън съда.

Източник hotnews.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Най-четени новини

Връзка с нас

Име

Имейл *

Съобщение *

Архив със статии

Последователи