bTV си търсят милионите от Магърдич Халваджиян




Магърдич Халваджиян Btv
Завихрилата се война между bTV и продуцентската къща на Магърдич Халваджиян "Глобал вижън" се ожесточава.


След като от ефира на телевизията бяха спрени предаванията "Господари на ефира" и "Пълна лудница", двете страни си размениха взаимно обвинения и дори закани за съд.

Днес от медията призоваха продуцента "да прекрати всички свои взаимоотношения с медията, като се откаже от възложените му проекти "България търси талант" и "Седем часа разлика" и да възстанови предплатените му милиони".

"bTV вярва, че за Магърдич Халваджиян работата му за телевизията оттук нататък би следвало да бъде неуместна", се казва в позицията на медията.

От телевизията поискаха още "Глобал вижън" да дадат съгласие за публично разкриване на договорите с продуцента и цялата кореспонденция по тях.

"bTV е готова незабавно да публикува пълната документация, включително безпрецедентните финансови условия и цена на предаванията в пъти над себестойността им, веднага щом "Глобал вижън" дадат съгласие за това", подчертават от медията.

Според тях единствено оповестяването на договорите ще докаже, че обвинението в цензура е опит да се прикрие истинската причина, провокирала тяхното недоволство и е дошло едва след като са засегнати "финансови интереси на продуцентите за десетки милиони левове".

"Твърдението за цензура е абсурдно, при условие че bTV е имала право да свали всяко издание на предаването "Господари на ефира" при засягане на интересите на телевизията и не го е направила нито веднъж", казаха за пореден път от телевизията.

От bTV са категорични, че единствената цел на публичните изяви на Магърдич Халваджиян и екипа му, е да се изчисти името на "Глобал вижън" и съмненията относно качеството на "Господари на ефира” и "Пълна лудница” с цел предаванията да се продадат на друга телевизия при изгодни за продуцента финансови условия.

Източник dnes.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Най-четени новини

Връзка с нас

Име

Имейл *

Съобщение *

Архив със статии

Последователи