Край на комплексите – забраниха рекламите с Photoshop




Край на комплексите – забраниха рекламите с Photoshop
В мрежата плъзна новината, че Националната Рекламна Дивизия на САЩ (NAD) е взела решение за забраната на козметични реклами, чиито образи са минали през Photoshop обработка.


Решението е продиктувано от факта, че потребителите са силно повлияни от визуалното у рекламата, а рекламните агенции започват да злоупотребяват с това.

До решението се стигнало, заради новата рекламна визия на Procter & Gamble (P&G) CoverGirl и по-точно на рекламата на спиралата NatureLuxe Mousse Mascara, която представяла снимка на един компютърно обработен образ на модел, притежаващ нереално красиви и дълги мигли.

"Не е редно да бъде показван ефектът от даден козметичен продукт по подобен начин. Не е правилно да се използват снимки, за да се покаже как би изглеждало лицето ви след употребата на въпросната козметика, а след това с малки букви да бъде разяснявано, че това не е съвсем така", коментирато от Дивизията.

Припомняме, че подобна бе и съдбата на рекламата на Lancome с Джулия Робъртс, която миналата година бе забранете в Обединеното Кралство, като причина отново бе нереалният й образ.

Източник dnes.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Най-четени новини

Връзка с нас

Име

Имейл *

Съобщение *

Архив със статии

Последователи