Защо да правим повече секс




Защо да правим повече секс
Имате ли наистина нужда от причини, за да правите секс? Ако отговорът е да, ето ви една общовалидна причина: сексът подобрява цялостното ни здравословно състояние. Ето как:





1. Сексът намалява стреса

Той е причината за освобождаването на ендорфин, което е естественият хормон на щастието. Е, това едва ли е голяма изненада за всеки, който някога в живота си е правил секс. Също така вероятно няма нужда да изброяваме всички проучвания, според които сексът оказва положително влияние на стреса от натовареното ни ежедневие. Факт е, че е така.

2. Сексът замества спорта

Приятното прекарване в леглото може да изгори между 85 и 250 ккал, в зависимост от собствената ви ангажираност в заниманието и неговата продължителност. Не само, че се горят калории, ами и се натоварват разнообразни мускулни групи при смяната на позициите.

3. Сексът ни кара да изглеждаме по-млади

Сексът увеличава енергията ни; при оргазъм мозъкът ни отделя окситоцин („любовният” хормон); редовният секс се отразява добре на сърдечната система. Предполага се, че сред тези факти се крие обяснението на последното откритие в света на здравето и красотата: доказа се, че жените, правещи секс пет пъти седмично, изглеждат с до 12 години по-млади от по-нетемпераментните си връстници.

4. Сексът подобрява състоянието на имунната ни система

Хората, правещи секс редовно, имат по-високи нива на имуноглобулин А, който подобрява имунните функции на организма ни.

5. Сексът е естествено болкоуспокояващо

Точно преди настъпването на оргазма, нивата на гореспоменатия окситоцин се вдигат цели пет пъти, което успокоява болката – била тя в гръбнака, менструална или дори от артрит.

Източник actualno.com

0 коментара:

Публикуване на коментар

Най-четени новини

Връзка с нас

Име

Имейл *

Съобщение *

Архив със статии

Последователи