Жени Калканджиева отрече манекенки на "Визаж" да са били поръчвани




Жени Калканджиева разпрати официално писмо до медиите във връзка с делото "Килърите"

Жени Калканджиева разпрати официално писмо до медиите във връзка с делото "Килърите", в което отрича манекенки на "Визаж" да са били поръчвани срещу заплащане. Вижте го:


Уважаеми госпожи,/господа,

По повод информации в издания на медиите от 05 юли 2011 г., цитиращи показания на свидетел по делото “Килърите”, в които е замесено името на модна агенция “Визаж”, искам остро да се разгранича от посоченото и да заявя, че то категорично не отговаря на истината.

Откакто създадох и продължавам да развивам агенцията, никога и по никакъв повод, не съм допускала моделите на “Визаж” да използват таланта и уменията си за друго, освен за развитието и успеха им в модния бизнес. Отриването на нови и атрактивни лица е бавен и труден процес, обучението им е скъпа инвестиция, а лансирането им и поддържането им във форма е свързано с налагането на строга дисциплина и спазването на професионално-етични правила на поведение и работа.

Заявявам, че информацията, че “манекенки на “Визаж” са били взети срещу заплащане от офис на агенцията на бул. “Витоша” от цитирания свидетел и “са били откарани в Бургас” е абсолютно невярна. Нито аз, нито букерите на “Визаж” познаваме цитираните лица, даващи показания по нашумелия процес. С техните имена се запознахме от медиите. В допълнение искам да уточня, че от 2006 г. насам агенцията не поддържа офис на бул. “Витоша”, а цитираните показания на свидетеля се отнасят за периода от време 2009-2010 г.

Припомням още, че агенция “Визаж” работи за утвърждаването на световните стандарти в модната индустрия у нас. Така например, тази седмица за първи път в България, стартирахме кастинги за престижното международно издание The Look of the Year, селектиращо модели от над 50 държави. Това е конкурс дал началото на кариерата на редица утвърдени имена от световния моден подиум, като Синди Кроуфорд, Линда Еванджелиста, Наташа Стефаненко, Нина Мориц, Инес Састре и много други. Благодарение на спечеления от “Визаж” лиценз, за първи път България ще бъде представена на международния финал през септември тази година на о. Сицилия. Това е още една реална възможност страната ни трайно да се приобщи и да стане част от тази елитна световна модна общност.

В заключение, искам да споделя, че вярвайки в професионалните и етични принципи на българските медии, разчитам, че информацията ще бъде отразена коректно и обективно.

Искрено Ваша,
Жени Калканджиева

Източник  hotnews.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Най-четени новини

Връзка с нас

Име

Имейл *

Съобщение *

Архив със статии

Последователи