Кой е столичният кмет в „Стъклен дом”?




Кой е вторият мъж на хубавата Елена от „Стъклен дом”?


Кой е столичният кмет в „Стъклен дом”?
Веселин Мезеклиев в ролята на кмета в "Стъклен дом"

Мистичният градоначалник не бе разпознат от широката аудитория. Оказва се, че това е актьорът Веселин Мезеклиев, който в недалечното минало бе добил популярност у нас, но напоследък се позагуби. Той бил поканен за участие в сериала, след като преминал кастинг за ролята. Любопитното е, че е препоръчан лично от своя колега Асен Блатечки, който изпълнява ролята на лошия чичо Чарли в „Стъклен дом”. Мезеклиев и Блатечки са стари познати, тъй като са участвали заедно в постановката „Солунските съзаклятници”.

В сериала 50-годишният кмет Виктор Сарафов е ерудиран политик, преследващ на всяка цена президентския пост. Критиците обаче отчитат, че Мезеклиев едва ли е бил най-подходящият избор за ролята.

Според тях актьорът играе доста дървено на моменти и почти не показва емоции. Привържениците му обаче констатират, че ледената му физиономия просто е част от образа на столичния кмет. „Докато Яна Маринова е емоционална и експресивна, то на другият полюс стои Веско. Те идеално се допълват като семейство” – твърдят фенове на сериала.

От 1999 г. Мезеклиев е хоноруван преподавател по актьорско майсторство в Нов български университет. Именно той е създател на театралния департамент във висшето школо. Впоследствие започва да изнася лекции и в НАТФИЗ.


Източник kliuki.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Най-четени новини

Връзка с нас

Име

Имейл *

Съобщение *

Архив със статии

Последователи