Килърите приемали поръчки и за по 2 бона в български левове





Килърите приемали поръчки и за по 2 бона в български левове

Само срещу 10 000 бона е бил гръмнат Юри Галев, разкрива зам.-главния прокурор и шеф на Националната следствена служба Бойко Найденов. Най-общо тарифата е вървяла от 2 до 5 хиляди лева.
Доста ниско, като се има предвид, че на сръбския снайперист Матея, който използва сложна система от посредници, се плащат от 200 до 500 хиляди евро. Говори се, дори, че именно него Маргините са наели, за да ликвидира Маджо.

Последната акция на МВР, при която бяха задържани сумиста Петър Стоянов и приближените Васил Костов – Кеца, Методи Иванов, Георги Петков-Дачи и Янко Попов-Туци, стана ясно, че Юри Галев е бил разстрелян за скромната цена от 10 000 лева, а не евро както се говореше в началото, и то платени на вноски.

Найденов потвърди пред камерата на БНТ, тезата на премиерът Борисов и на министър Цветанов, че в досието на задържаните в петък килъри ще бъдат вписани още няколко поръчкови убийства.

Подозренията били налице, събирали се доказателствата. Работещите по случая се надявали да успеят да стигнат до края, за да може след внасяне на обвинителния кат в съда и след делото да се стигне и до ефективни присъди. Ако това стане грози ги близо 100 години затвор. За тази цел за всяко убийство и притежание на незаконно оръжие ще се внася отделно обвинение. Така присъдите ще са по-големи, отколкото ако се внесат в едно дело всички престъпления, твърдят юристи.

Според проучване на Центъра за изследване на демокрацията преди две години, в България средно на година се извършват по35 поръчкови убийства. Като престъпния бизнес у нас и формиращите се групировки са по модел на тези в Русия. Като извод се посочва, че всичко това било необходимост на прехода.

Към днешна дата адвокатите на „Наглите” се запознават с обвинителния акт. Търсят се парите от откупите. Някои са проследени и открити, но други още не. Освен в чужбина пари са били укрити и в планината, твърди Бойко Найденов.

По негова информация се очаква скоро да бъде внесен и обвинителния акт на задържаните по операция „Октопод”. Там обвиненията ще са за рекет и изнудване. Доста време обаче ще отнеме разследването на прането на пари и на данъчните прегрешения. Това са престъпленията, които изискват най-много време, твърдят от специализираните органи.

Според зам.-главния прокурор е неприемливо в 21 век да се убиват хора, само защото пречат на нечии бизнес. Редно би било да се спазват законите и ако някой има за разчистване сметки, да го направи по правилата.

Източник razkritia.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Най-четени новини

Връзка с нас

Име

Имейл *

Съобщение *

Архив със статии

Последователи